Odvzem vozniškega dovoljenja

Začasni odvzem vozniškega dovoljenja! Ali je to konec življenja kot ga poznate? Da, vendar ne tokrat!

Odvzem vozniškega dovoljenja je najpogosteje posledica vožnje pod vplivom alkohola, vožnje pod vplivom drog in prehitre vožnje. Redkeje pride do začasnega odvzema vozniškega dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom zdravil.

Odvzem vozniške se da preprečiti tako, da opravite kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenem izvajalcu zdravstvene dejavnosti in vložite predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljevanja.

01. Odvzem vozniškega dovoljenja - slika

Kaj morate storiti vi?

05. Izbguba vozniškega dovoljenja - OK - klukica Pokličite nas za brezplačen nasvet na 031 019 176 ali izpolnite vprašalnik.

05. Izbguba vozniškega dovoljenja - OK - klukica Takoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenem izvajalcu zdravstvene dejavnosti.

05. Izbguba vozniškega dovoljenja - OK - klukica Na elektronski naslov info@zacasniodvzem.si nam posredujete podatek, kje in kdaj ste naročeni na zdravniški pregled, dokumente, ki ste jih prejeli od policije ali sodišča, ter pripišite telefonsko številko.

Kaj storimo mi?

05. odvzem izpita - OK - klukica Svetujemo vam od začetka do konca postopka.

05. odvzem izpita - OK - klukica Svetujemo vam pri izbiri najboljše zdravstvene ustanove.

05. odvzem izpita - OK - klukica Svetujemo kako se dobro pripraviti na kontrolni zdravniški pregled, da bodo izvidi odlični.

05. predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja - OK - klukica Pripravimo vas na zaslišanje na sodišču in vam pripravimo zagovor.

05. predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja - OK - klukica Pripravimo predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja in predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, katera morate vložiti na sodišče v 2. delu postopka, ki bo sledil po prejemu sodbe.

05. predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja - OK - klukica Če izpolnjujete pogoje, predlagamo oprostitev plačila stroškov postopka (prihranek do 260,00 EUR).

Boštjan E.
Boštjan E.Krško, 09.08.2021
Read More
Imel sem 15 točk zaradi bivših prekrškov. Ko sem ponesreči prevozil rdečo, so mi odvzeli vozniško. Po hitrem postopku so napisali predlog in ponovno se lahko vozim. Spoštovanje!
Pavel Z.
Pavel Z.Idrija, 14.07.2021
Read More
Prejšnji večer sem pokadil zvitek marihuane. Naslednje jutro so me ustavili in mi dali liziko.Ta je seveda pokazala prisotnost. Po opravljenem kontrolnem so mi vrnili vozniško. Hvala za vso pomoč.
Vesna S.
Vesna S.Vrhnika, 25.06.2021
Read More
Zaradi prehitre vožnje ob hitenju v službo sem dobila dovolj točk za odvzem. Ker sem zaposlena kot potnica, mi je izpit ključnega pomena. Vrnitev ste mi uredili za spoštljivo ceno. Zelo korektna in prijazna ekipa.
Karmen T.
Karmen T.Slovenske Konjice, 18.05.2021
Read More
Skoraj nikoli ne pijem in vozim. Po vračanju iz zabave, so me ustavili policisti. Napihala sem ravno za odvzem. Pri začasnem odvzemu ste mi pomagali rešiti izpit. Hvala vam!
Previous
Next

Odvzem vozniškega dovoljenja – Pomembna dejstva

Kdaj mi lahko policisti odvzamejo vozniško dovoljenje?

Policisti vam lahko odvzamejo vozniško dovoljenje kadar storite prekršek za 18 kazenskih točk, voznikom začetnikom že pri 7 kazenskih točkah.

Za koga je postopek primeren?

Vrnitev odvzetega vozniškega dovoljenja je mogoča za vse, tudi za voznike začetnike (tudi za povratnike, če je poteklo 2 leti od konca zadnje preizkusne dobe). Rok za vložitev predloga za vrnitev odvzetega vozniškega dovoljenja je do izdaje sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Kakšne imate možnosti za uspeh postopka?

Začasni odvzem vozniškega dovoljenja je začasne narave in v večini primerov rešljiv problem.

Možnosti za uspeh so odvisne predvsem od uspešno opravljenega kontrolnega zdravniškega pregleda, pravočasno vloženega, ter kvalitetno napisanega predloga podprtega z dokazi. Tisti, ki niso vešči prava, odsvetujemo urejanje postopka na lastno pest!

Postopek vrnitve vozniškega dovoljenja  je zapleten postopek, saj policisti, tajnice na sodiščih, delavci na upravnih enotah in drugi modreci ne poznajo celotnega postopka, tako dobro kot mi.

Kdaj boste odvzeto vozniško dovoljenje prejeli nazaj?

Postopek vrnitve  odvzetega vozniškega dovoljenja poteka ločeno od postopka o prekršku, zato lahko pod določenimi pogoji, sodišče vrne vozniško dovoljenje, še pred končanjem postopka (sodba). Odvzeto vozniško dovoljenje boste prejeli nazaj v roku 1 do 2 tednov po tem, ko boste na sodišče vložili popoln predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja.

Ali boste potrebovali odvetniško pomoč?

Ne. Postopek vrnitve vozniškega dovoljenja je res zapleten, vendar je še vedno le prekršek, zato odvetnika pomoč ni obvezna. V postopku začasnega odvzema vozniškega dovoljenja tudi niste upravičeni do povračila odvetniških stroškov.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola

Kadar gre za izgubo vozniškega dovoljenja zaradi alkohola, priporočamo, da abstinirate (ne pijete) od alkohola najmanj 2 do 3 tedne preden greste na kontrolni zdravniški pregled.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi marihuane

Kadar gre za izgubo vozniškega dovoljenja zaradi marihuane (kanabis), priporočamo, da abstinirate (ne kadite) od marihuane najmanj 3 tedne preden greste na kontrolni zdravniški pregled. Pred pregledom priporočamo, da sami naredite urinski test na droge.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi drog in zdravil

Kadar gre za odvzem vozniškega dovoljenja zaradi drog, kot so amfetamini, metamfetamini, kokain, MDMA in opiati (ne velja za marihuano),  priporočamo, da se naročite na kontrolni zdravniški pregled takoj (zaradi čakalnih dob, ki so od 2 tedna do 1 meseca) ali pri Aristotlu (Krško ali Novo Mesto), takoj po prejemu pošte iz sodišča. Pred pregledom priporočamo, da sami naredite urinski test na droge

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi prehitre vožnje

Kadar gre za izgubo vozniškega dovoljenja zaradi prehitre vožnje, priporočamo, da se naročite na kontrolni zdravniški pregled takoj (zaradi čakalnih dob, ki so od 2 tedna do 1 meseca) ali pri Aristotlu, takoj po prejemu pošte iz sodišča.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi zavrnitve preizkusa psihofizičnega stanja

Vozniško dovoljenje vam lahko odvzamejo tudi kadar zavrnete alkotest ali hitri test na droge. V kolikor pregleda vašega psihofizičnega stanja ne boste opravili oziroma ga boste zavrnili, boste prejeli prav tako prejeli 18 kazenskih točk, kar ima za posledico odvzem vozniškega dovoljenja.

Zdravniško spričevalo:

Takoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenih zdravstvenih ustanovah.

Zdravniško spričevalo nam morate posredovati takoj ko ga prejmete, da vam posredujemo navodila, kako zdravniško spričevalo poslati na sodišče, da bo postopek hitro končan.

Zdravniško spričevalo nam obvezno pošljite tudi če kontrolnega zdravniškega pregleda niste opravili uspešno.

POMEMBNO OBVESTILO:

V ČASU KO VAM JE ZAČASNO ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE SE NE VOZITE Z VOZILOM !!