Začasni odvzem vozniškega dovoljenja Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja Začasni odvzem vozila Forum Politika zasebnosti

Odškodnina, Avtomobilska odgovornost

Kako ravnati v primeru prometne nesreče!

Za vas smo na kratko opisali kako morate ukrepati v primeru prometne nesreče, da bi dobili pravično odškodnino, ki vam pripada. V primeru nesreče ravnajte po spodnjih navodilih:

Odškodnina brez provizije

Prometna nesreča (AO) – pomeni prometno nezgodo v kateri ste bili le udeleženec prometne nezgode, niste pa zanjo bili krivi oz. niste bili vi povzročitelj prometne nezgode:

Na kratko:

ok  Zavarujte kraj dogodka

ok  Po potrebi pokličite policijo na 113 ali reševalce na 112 (v primeru telesnih poškodb ali storjene škode 3. osebam)

ok  Kraj dogodka slikajte (iz vseh kotov od blizu in od daleč)

ok  Izpolnite evropsko poročilo o nesreči ali si:

ok  Zapišite vse kontaktne podatke udeležencev prometne nezgode,

ok  Zapišite vse podatke udeleženih vozilih,

ok  Zapišite podatke o zavarovalnici in številko zavarovanja povzročitelja nesreče.

ok  Vsa dokazila skrbno hranite!!

Prometna nesreča (AO+) – pomeni prometno nezgodo v kateri ste bili udeleženec prometne nezgode in ste zanjo bili krivi oz. ste bili vi povzročitelj prometne nezgode.

Še dodatno:

ok Prometno dovoljenje, vozniško dovoljenje in zavarovalna polica.

Nematerialna škoda in obisk pri zdravniku

Če se bolečine pojavijo takoj ali nekaj ur po nesreči, se nemudoma oglasite na nujno medicinsko pomoč ali počakajte in obiščite svojega osebnega zdravnika med delovnim časom!

okOdškodnina, Avtomobilska odgovornost AO

okOdškodnina, Avtomobilska odgovornost AO+ oz. AOplus

ok Tudi ta dokazila skrbno hranite!

Materialna škoda, kilometrina in Evropsko poročilo

Ali z drugimi besedami, če je prišlo samo do materialne škode, v celoti izpolnite obrazec “Evropsko poročilo o prometni nezgodi”. To morate narediti v vsakem primeru, saj se s tem izognete nepotrebnim zapletom pri uveljavljanju materialne škode pri zavarovalnici.

Zelo pomembno je, da so izpolnjeni vsi podatki, ter da obrazec podpišeta oba udeleženca. V polju opombe pa je nujno potrebno, da povzročitelj na svojem delu napiše, da priznava krivdo.

V kolikor se bolečine pojavijo kasneje, torej po nezgodi, pojdite nemudoma do svojega osebnega zdravnika v roku treh dni po prometni nesreči ali obiščite nujno medicinsko pomoč, saj v nasprotnem primeru zavarovalnice ne priznajo odškodnine, razen v posebnih primerih.

ok Izjava – Kilometrina (stroškovnik – prevoženi kilometri)

Nezgode s smrtnim izidom

Smrt svojca zaradi nezgode je težka. Če smo iskreni, ne samo na čustveni, temveč tudi na premoženjski ravni. In ravno zato, kakorkoli se zdi neverjetno, ima preminulo življenje v pravnem sistemu ceno pa čeprav bistveno prenizko. Do odškodnine so upravičeni vsi bližnji med katerimi je obstajala močnejša vez.

Na kratko:

ok  Mrliški list, potrdilo o skupnem gospodinjstvu, kopije osebnih dokumentov upravičencev, katera policija je primer obravnavala, računi, podatki o povzročitelju.

Odškodnina
Call Now Button