Avtomobilska odgovornost AOplus (AO+)

PODATKI O NEZGODI IN ZDRAVSTVENA DOKUMENTACIJA

V kolikor, da ste bili poškodovani v prometni nezgodi, katero ste povzročili sami, ste prav tako upravičeni do primerne denarne odškodnine.

Uveljavljanje odškodnine iz naslova AOplus oz. AO+, ki predstavlja zavarovanje za voznike v primeru lastne krivde, je skoraj enak in se razlike samo v delih, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju, ostale podrobnosti pa si lahko preberete tukaj – Avtomobilska odgovornost AO.

Dodatna dokumentacija (zraven že naštetega), ki jo potrebujemo je:

ok  Zavarovalna polica osebnega vozila,

ok  prometno dovoljenje,

ok  vozniško dovoljenje.

Odškodnina že od 49 EUR

PODATKI ZA UVELJAVLJANJE ŠKODE IZ NASLOVA ZMANJŠANJA ŽIVLJENJSKE AKTIVNOSTI

Tudi v tem primeru lahko uveljavljate povračilo škode za poškodbe, ki ste jih utrpeli v prometni nesreči in so vas ovirale tudi po zaključenem zdravljenju (šport, študij, ipd. ). Zato med dokazila priložite tudi dokumentacijo, ki to dokazuje.

Potrebna dokumentacija:

ok Glej: Avtomobilska odgovornost AO

ČESA ZAVAROVALNICA NE PRIZNA

Pomembno je vedeti, da zavarovalnica voznikom povzročiteljem ne prizna:

ok  Poškodbe vratu (vratne vretence, razen če je dokazan zanim za min. 3mm),

ok  odškodnine za pretrpeli primarni in sekundarni strah,

ok  izpad na dobičku/plači,

ok  materialne škode na stvareh,

ok  stroškov prevoza zaradi zdravljenja (kilometrina)

Odškodnina

Zapustitev kraja nesreče ima lahko zelo hude posledice, ki lahko dolgoročno negativno vplivajo na življenje. V primeru smrti udeleženca ali invalidnine je lahko regresni zahtevek zavarovalnice zelo visok in ga mora kršitelj v celoti kriti sam. Statistika pravi da policija odkrije 70% kršiteljev, ki pobegnejo, zato kršitelju pobeg nikakor ne koristi.

Avtomobil je pomembna ter intimna osebna last za marsikaterega lastnika. Ravno zaradi tega, nam lahko kraja avtomobila tako močno prekriža pot.

Zaseg motornega vozila s strani policije je vedno pogostejši postopek, največkrat zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Call Now ButtonPokliči