Začasni odvzem vozniškega dovoljenja Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja Začasni odvzem vozila Forum Politika zasebnosti

Varna vožnja

Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo

Tečaj varne vožnje je primeren za voznike, ki jim je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja na podlagi kazenskih točk, ki niso bile izrečene zaradi prekrškov vožnje pod vplivom alkohola in drog.

Tečaj varne vožnje pa je primerne tudi za voznike, ki z udeležbo na varni vožnji želijo uveljavljati izbris štirih kazenskih točk. Cena varne vožnje je od 250,00 EUR.


ORGANIZACIJE, POOBLAŠČENE ZA IZVAJANJE PROGRAMA DODATNEGA USPOSABLJANJA ZA VARNO VOŽNJO

-> glej prilogo.


Za koga je program varne vožnje primeren:

1. Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se mora udeležiti oseba, ki ji je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja na podlagi kazenskih točk, ki niso bile izrečene zaradi prekrškov vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog in jo v program napoti sodišče po opravljenem kontrolnem zdravniškem pregledu .

2. Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se lahko udeleži tudi imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, ki ima od vključno 4 do vključno 17 kazenskih točk, če mu kazenske točke niso bile izrečene zaradi prekrškov z vožnjo pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in želi izbrisati 4 KT. Pomembno je tudi vedeti da potrdilo velja samo 3 mesece.

Kaj zajema varna vožnja

Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo obsega teoretični in praktični del. Teoretični del obsega 12 pedagoških ur z vsebinami o varnosti cestnega prometa, tveganjih vožnje, odgovornosti voznikov in psihosocialnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu, praktični del pa se izvede v obliki vadbe varne vožnje v obsegu 6 pedagoških ur.

Lokacije, ki jih priporočamo:

Blago – MIX d.o.o., Pod Hruševco 48c, 1360 Vrhnika

Varna vožnja

Vsak imetnik vozniškega dovoljenja se lahko udeleži enega izmed spodnjih programov ko doseže ali preseže 4 kazenske točke in ne preseže 17 kazenskih točk. Po opravljenem programu se iz evidence kazenskih točk izbrišejo 4 kazenske točke.

Vozniku začetniku ni mogoče odvzeti pravice do rehabilitacije v postopku o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja, niti v postopku odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, samo zato ker je voznik začetnik.

Dejstvo je da je Slovenija policijska država in večina Slovencev že ve, da na cesto le če je nujno potrebno, saj so policaji vedno in povsod.

Call Now Button