Odvzem vozila

Odvzem motornega vozila! Ali je to konec življenja kot ga poznate? Da, vendar ne tokrat!

Odvzem vozila

Kaj morate storiti vi?

 • Pokličite nas za brezplačen nasvet na 031 019 176 ali izpolnite vprašalnik.
 • Na elektronski naslov info@zacasniodvzem.si nam posredujete Potrdilo o zasegu vozila in Potrdilo o odvzemu registrskih tablic, ter opis dogodka, kot ste ga videli vi, ter pripišite telefonsko številko.
 • Posredujte nam Potrdilo o zasegu vozila in Potrdilo o odvzemu registrskih tablic, ter opis dogodka, kot ste ga videli vi na info@zacasniodvzem.si,
 • Rok v katerem bo vozilo vrnjeno lastniku je odvisen predvsem od vaše odzivnosti! Praviloma v roku 1 do 2 tednov po vložitvi ugovora za izročitev začasno zaseženega vozila.

Kaj storimo mi?

 • Svetujemo vam od začetka postopka do konca.
 • Glede na razlog za odvzem vozila, vam svetujemo priti kako najhitreje do zaseženega vozila. Svetujemo tako lastniku vozila, kot kršitelju.
 • Za vas izdelamo Ugovor za izročitev začasno zaseženega vozila in za kršitelja izjavo.
 • Predlog za izrek opomina namesto globe.
 • Po potrebi vas pripravimo na zaslišanje na sodišču in vam pripravimo zagovor.
 • Pripravimo pritožbo na Višje sodišče (če ste postopek neupešno vodili sami ali nekdo drug).
 • Če izpolnjujete pogoje, predlagamo oprostitev plačila stroškov postopka (prihranek od 100,00 EUR dalje)
Taja O.
Taja O.Celje, 04.08.2021
Read More
Odvzeli so mi vozniško dovoljenje. Še vedno sem se vozila in spet so me ustavili. Tokrat so mi odvzeli še avto. Pri začasnem ste mi pomagali dobiti avto nazaj. Škoda, da nisem vedela za vas pri odvzemu izpita.
Dejan Š.
Dejan Š.Koper, 26.07.2021
Read More
Trikrat sem naredil hujši prekršek. Vzeli so mi motor. Ker mi ta veliko pomeni, sem si poiskal pomoč. Na srečo sem našel vas. Spet se lahko vozim.
Neja A.
Neja A.Nova Gorica, 17.06.2021
Read More
Kot privatnici so mi zaplenili delovni kombi. Po tem, ko ste spisali predlog, sem po kratkem postopku dobila kombi nazaj. V prihodnje bom še sodelovala z vami!
Blaž V.
Blaž V.Brežice, 21.05.2020
Read More
Odvzeli so mi avto. Mislil sem, da ga ne bom več videl. Prijatelj mi je priporočal začasni odvzem. Po kratkem pogovoru sem imel vse informacije, ki sem jih potreboval za vračilo avta. Super ste!
Previous
Next

Odvzem vozila - Pomembno

Ugovor za izročitev začasno zaseženega vozila je mogoče vložiti vedno. Rok za vložitev je 8 dni (priporočljivo ga je vložiti takoj po prejemu odredbe o začasnem zasego vozila).

Hitrost postopka je odvisna predvsem od vaše odzivnosti (od 2 tedna z našo pomočjo oz. do 2 meseca po redni sodni poti).

Možnosti za uspeh so odvisne predvsem od kvalitetno napisanega ugovora, podprtega z dokazi. Tisti, ki niso vešči prava, odsvetujemo urejanje postopka na lastno pest!

Oškodovanec (lastnik) lahko vedno zahteva vrnitev začasno zaseženega vozila še pred končanjem postopka o prekršku oz. pred izdajo sodbe v imenu ljudstva.

Kršitelj mora plačati vse stroške postopka (dnevnina, ki je odvisna od velikosti in teže vozila, ter se giblje med 2,00 in 3,00 EUR na dan, ter strošek odvoza vozila od 50,00 do 250,00 EUR), ter sodno takso (od 100.00 EUR dalje).