Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja! Ali je to konec življenja kot ga poznate? Da, vendar ne tokrat!

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Kaj morate storiti vi?

ok Pokličite nas za brezplačen nasvet na 031 019 176 ali izpolnite vprašalnik.

ok Takoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenem izvajalcu zdravstvene dejavnosti.

ok Na elektronski naslov [email protected] nam posredujete podatek, kje in kdaj ste naročeni na zdravniški pregled, dokumente, ki ste jih prejeli od sodišča, ter pripišite telefonsko številko.


Kaj storimo mi?

ok Svetujemo vam od začetka postopka do konca.

ok Svetujemo vam pri izbiri najboljše zdravstvene ustanove.

ok Svetujemo kako se dobro pripraviti na kontrolni zdravniški pregled, da bodo izvidi odlični.

ok Pripravimo predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, katera morate vložiti na sodišče v 2. delu postopka, ki bo sledil.

ok Če izpolnjujete pogoje, predlagamo oprostitev plačila stroškov postopka (prihranek do 60,00 EUR)

ok Svetovanje pri zagovoru na sodišču.

Janko R.
Janko R.Slovenj Gradec, 03.08.2021
Read More
Pravo mi je povsem tuje. Pri začasnem odvzemu ste mi pomagali prebroditi vse te kolobocije. Sedaj bom bolj pazil na vozniško. Hvala vam!
Lana C.
Lana C.Tolmin, 25.07.2021
Read More
Prijavila sem se na kontrolni zdravniški pregled in ga opravila. Po napisanem predlogu mi niso odvzeli izpita. Storitev je res vredna vsakega centa.
Katja H.
Katja H.Koper, 07.06.2021
Read More
Ko sem dobila sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, se mi je svet postavil na glavo. Izpit res potrebujem. Po kratkem iskanju na internetu sem vas našla in poklicala. Hvala za pomoč!
Miha F.
Miha F.Maribor, 28.05.2021
Read More
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mi vzeli izpit. Pri začasnem so me prijavili na kontrolni zdravniški in me nanj pripravili. Zaradi njih sem ga opravil. Res odlična storitev.
Previous
Next

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja - Pomembno

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja je mogoč za vse, tudi za voznike začetnike (tudi za povratnike, če je poteklo 2 leti od konca zadnje preizkusne dobe). Rok za vložitev predloga je 15 dni od prejema sklepa. Zamuda roka pomeni, da ste ostali brez vozniškega dovoljenja.

Možnosti za uspeh so odvisne predvsem od uspešno opravljenega kontrolnega zdravniškega pregleda, pravočasno vloženega, ter kvalitetno napisanega predloga podprtega z dokazi. Tisti, ki niso vešči prava, odsvetujemo urejanje postopka na lastno pest!

V kolikor je predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja vložen pravočasno, se kazen ne izvrši. To pomeni, da se lahko ves čas postopka vozite. Slednje ne velja v kolikor ste pred tem imeli začasni odvzem vozniškega dovoljenja in vam sodišče še ni vrnilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Postopek odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ni dovoljen, če ne pretečeta dve leti od konca zadnje preizkusne dobe ali drugače povedano, v  času 2 let po poteku preizkusne dobe lahko dosežete 17 kazenskih točk, če ponovno dosežete 18 kazenskih točk pa boste vozniško dovoljenje dokončno izgubili.

V postopku prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja niste upravičeni do povračila odvetniških stroškov.

Zdravniško spričevalo:

Takoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenih zdravstvenih ustanovah.

Zdravniško spričevalo nam morate posredovati takoj ko ga prejmete, da vam podamo navodila, kako zdravniško spričevalo poslati na sodišče.

Zdravniško spričevalo nam obvezno pošljite tudi če kontrolnega zdravniškega pregleda niste opravili uspešno, saj je v tem primeru potrebno na sodišče poslati “Predlog za prekinitev postopka za dobo 1 leta”. V tem času pa morate ponovno opravljati kontrolni zdravniški pregled in ga znotraj tega časa poslati na sodišče.