Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja! Ali je to konec življenja kot ga poznate? Da, vendar ne tokrat!

Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

100% garancija na uspeh postopka!

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, kaj morate storiti vi?

okTakoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenih zdravstvenih ustanovah (v kolikor tega niste storili že v postopku začasne vrnitve vozniškega dovoljenja).

ok Na elektronski naslov info@zacasniodvzem.si posredujete podatek, kje ste naročeni na zdravniški pregled in kdaj (datum), kopijo sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, ter pripišite telefonsko številko.


Kaj storimo mi?

ok Svetujemo vam od začetka postopka do konca.

ok Svetujemo pri izbiri zdravstvene ustanove.

ok Svetujemo kako se uspešno pripraviti na kontrolni zdravniški pregled.

ok Poskrbimo za pripravo predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, katera morate vložiti na sodišče tekom celotnega postopka.

ok Če izpolnjujete pogoje, predlagamo oprostitev plačila stroškov postopka (prihranek do 60,00 EUR)

ok Svetovanje pri zagovoru na sodišču.

Dodatno na željo stranke pripravimo:

okPritožba zoper sodbo ali sklep sodišča prve stopnje – Sodba o prekršku se sme izpodbijati zaradi bistvene kršitve določb postopka o prekršku, zaradi kršitve materialnih določb tega zakona ali predpisa, ki določa prekršek, zaradi odločitve o sankcijah, o odvzemu premoženjske koristi, o stroških postopka o prekršku in o premoženjskopravnem zahtevku.

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Preneganje veljavnosti vozniškega dovoljenja - Pomembno

V postopku, ki se začne s prejemom sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, se lahko ves čas postopka vozite, v kolikor pravočasno vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Slednje ne velja v kolikor ste pred tem imeli začasni odvzem vozniškega dovoljenja in vam sodišče še ni vrnilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja je mogoč kadar dosežete ali presežete 18 kazenskih točk (7 kazenskih točk za voznike začetnike), v dobi dveh let.

Po prejemu sklepa (opravilna številka se začne z EPVD – Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja), nas takoj o tem obvestite, saj je rok za vložitev predloga o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja 15 dni od prejema sklepa. V primeru, da ta rok zamude ostanete brez vozniškega dovoljenja in ga boste morali opravljati ponovno.

Možnosti za uspeh so odvisne predvsem od pravočasne vložitve predloga, ter od presoje sodišča, ki je odvisna od kvalitete napisanega Predloga za odlog izvršitve prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, saj mora biti predlog obrazložen in podprt z dokazi.

Postopek odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ni dovoljen, če ne pretečeta dve leti od konca zadnje preizkusne dobe ali drugače povedano, v  času 2 let po poteku preizkusne dobe lahko dosežete 17 kazenskih točk, če ponovno dosežete 18 kazenskih točk pa boste vozniško dovoljenje dokončno izgubili.

V postopku za izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja storilec ne more biti upravičen do povračila stroškov zastopanja po zagovorniku oz. odvetniku.

Zdravniško spričevalo:

Takoj se naročite na kontrolni zdravniški pregled pri pooblaščenih zdravstvenih ustanovah.

Zdravniško spričevalo nam morate posredovati takoj ko ga prejmete, da vam podamo navodila, kako zdravniško spričevalo poslati na sodišče.

Zdravniško spričevalo nam obvezno pošljite tudi če kontrolnega zdravniškega pregleda niste opravili uspešno, saj je v tem primeru potrebno na sodišče poslati “Predlog za prekinitev postopka za dobo 1 leta”. V tem času pa morate ponovno opravljati kontrolni zdravniški pregled in ga znotraj tega časa poslati na sodišče.

Preberite si tudi:

Alkotest – Osnovni nasveti – Kaj storiti, ko vam policist odredi preizkus alkoholiziranosti oz. alkotest? – Osnovni nasveti – Zbrali nekaj pomembnih in uporabnih informacij, ki vam bodo pomagala pri odločitvah, kadar se znajdete v takšni situaciji.

Policija ima napravo za hitro ugotavljanje drog DrugWipe 6S – Slovenska policija je pričela z uporabljanjem naprave za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v telesu

Kako se izogniti policijski kontroli DELUJE 100% – Dejstvo je da je Slovenija policijska država in večina Slovencev že ve, da na cesto le če je nujno potrebno, saj so policaji vedno in povsod. Z vožnjo po dnevi v kolikor spoštujete cestno prometne predpise, najverjetneje ne boste imeli težav. Popolnoma drugače je z vožnjo v večernih urah in ponoči.

Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja – Postopek se lahko začne samostojno (ko voznik doseže ali preseže 18 KT) ali pa je nadaljevalni postopek, po postopku začasnega odvzema vozniškega dovoljenja (kadar voznik doseže ali preseže 18 KT z enim prekrškom ali če stori prekrek v steku in skupaj doseže ali preseže 18 KT).

 
Call Now ButtonPokliči