Začasni odvzem vozniškega dovoljenja Prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja Začasni odvzem vozila Forum Politika zasebnosti

Obrazec za stranke – Dodatno za upokojence

Najpogostejši vzrok, da policist vozniku izreče kazen prepovedi nadaljnje vožnje in začasen odvzem vozniškega dovoljenja, je psihofizično stanje voznika in prehitra vožnja.

Postopek se lahko začne samostojno ali pa je nadaljevalni postopek, po postopku začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Začasni zaseg motornega vozila s strani policije je možen na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), ki pravi da lahko policist zaseže vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi prekrška in so izpolnjeni pogoji.

Po prejemu sklepa o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja, ali prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, se morate prijaviti na zdravniški pregled pri eni od zdravstvenih ustanov.

Ste storili prekršek v času preizkusne dobe v postopku, ki se začne z prenehanjem veljavnosti vozniškega dovoljenja? Še obstaja možnost, da obdržite vozniško dovoljenje.

V članku si lahko preberete vse o globi, stranskih sankcijah in poteku dogodka, ki se lahko konča le z globo in kazenskimi točkami ali se konča z odvzemom vozniškega dovoljenja.

Zaseg motornega vozila s strani policije je vedno pogostejši postopek, največkrat zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Vrhovno sodišče v Celju poudarja da ZP-1 pri določanju sankcij, kot je odvzem motornega vozila predvideva predvsem preventivni učinek, ki je v tem, da se storilce odvrne od bodočih podobnih kršitev.

Call Now Button