Kako poslati dokumentacijo

Živimo v svetu, kjer se razvoj tehnologije razvija z nadzvočno hitrostjo. Vse več poslovnih subjektov posluje le še preko telefonov in elektronske pošte, tako je tudi pri nas, zato vas prosimo da upoštevate spodnja navodila, kjer vam ponujamo nekaj možnosti, ki jih lahko uporabite.

WeTransfer_Logo

WeTransfer

Spletni program Wetransfer omogoča brezplačno pošiljanje večjih datotek. Vse kar potrebujete je:

  • Elektronski naslov pošiljatelja (vaš e-naslov)

  • Elektronski naslov prejemnika ([email protected])

Torej kako poslati dokumentacijo preko WeTransfer? Enostavno jih z miško prenesete iz računalnika, na spletno stran.

Dropbox

Dropbox je brezplačna storitev, ki vam omogoča, da svoje datoteke shranjujete v brezplačnem digitalnem prostoru, jih »prenašate« kjerkoli in jih delite z ostalimi uporabniki Drobox sistema.

Torej kako poslati dokumentacijo preko Dropbox? Ustvarite račun, naložite datoteke in z lebdenjem miške nad datoteko se vam mora pojaviti možnost za deljenje preko maila ali povezave.

  • Povezava do spletnega mesta DROPBOX

Dropbox-Logo
adobe-adobe-scan-logo

Adobe Scan

Adobe Scan je Adobova nova aplikacija za Android, ki pretvori kamero naprave v optični bralnik s podporo za prepoznavanje besedila (OCR).
Za uporabo Adobe Scan je potrebna registracija za brezplačni Adobe ID kot del osnovnega članstva v Adobe Document Cloud.

Torek kako poslati dokumentacijo preko Adobe Scan? Na domačem zaslonu izberite datoteke za delitev. Po končanem izbiranju imate možnost delitve kopijo besedila ali link do datoteke.

CamScanner

CamScanner zajame določen dokument, ga obreže in shrani v PDF obliki, tako da ga lahko kasneje odpremo na računalniku ali pa ga shranimo v Dropbox, Google Docs, Evernote ali katero drugo spletno »skladišče«. Skenirate lahko več strani, ki jih nato aplikacija shrani v en dokument. CamScanner je z nekaterimi omejitvami (oglasi, vodni žig, samo 50 dokumentov) na voljo brezplačno.

Torej kako poslati dokumentacijo preko CamScanner? V glavnem meniju kliknite na datoteko, da o njej pridobite več informacij. Zgoraj desno izberite “Share” in nato “Share file link”. Nato v pojavnem oknu izberete aplikacijo.

CamScanner-logo
google-drive-logo

Google Drive

Google Drive je spletna aplikacija za deljenje datotek podjetja Google. Je tako enostaven, kot tudi varen način deljenja datotek med napravami.

Torej kako poslati dokumentacijo preko Google Drive? Z klikom na gumb “Novo” dodajte datoteko med svoje datoteke. Datoteka bi se po končanem prenosu morala pokazati na glavni strani. Z desnim klikom na določeno datoteko se pojavi možnost “Pridobi povezavo”. Pazite, da ustvarite link, do katerega ima dostop “kdor koli s povezavo” in da ni tipa “omejeno”.

Google Docs

Pozor! Ne sprejemamo Google Docs zaradi problematike avtorizacije dostopa.

Google-Docs-Logo